Mantar Soslu Krepte Köfte
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mantar Soslu Krepte Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Krep için:

Mantar sos için:

Süsleme için:

Mantar Soslu Krepte Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanı rendeleyin. Ekmeği ıslatıp ufalayın. Kıymaya soğan, ekmek içi, tuz, yumurta, karabiber, kimyon ve kekiği ekleyip yoğurun. Eşit büyüklükte 12 köfte hazırlayın. 
  2. Krep malzemelerini blenderle çırpın. Orta boy teflon tavayı ısıtıp fındık kadar margarinle yağlayın.
  3. Krep hamurundan, ince bir kat oluşacak kadar tavaya döküp iki taraflı pişirin. Bu şekilde 12 krep hazırlayın.
  4. Köfteleri sıvıyağda kızartın. Kreplerin ortasına birer köfte yerleştirip bohça şeklinde katlayın.
  5. Soğan saplarıyla bağlayıp kat yerleri altta kalacak şekilde fırın tepsisine dizin. 200 derecede 5 dakika fırınlayın.
  6. Soğan ve sarımsakları kıyıp yağda pembeleştirin. Mantarları dilimleyin, tavaya ekleyip soteleyin.
  7. Tuz, pul biber ve kremayı ilave edin. 5-6 dakika kadar pişirin. Krep bohçalarını mantar sos eşliğinde servis yapın.

Tarif Kategorileri

Davet Yemekleri Mantarlı Tarifler Köfte Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Havyarlı fava
Kavun sorbe
Kabak çiçeği tempura
Ahtapot yahni
Domates carpaccio
Karides kokteyl