Kremalı Pirinç Pastası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kremalı Pirinç Pastası Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Kremalı Pirinç Pastası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinci yıkayıp süzün. Sütü tencereye alın. Pirinci süte ekleyip yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Toz şeker ve tarçın ilave edip karıştırın. 
  2. Yirmi cm çapındaki kelepçeli kalıbı yağlayın. Hazırladığınız pirinçli karışımı ekleyip kaşığın tersi ile üzerini düzelterek her tarafa eşit olarak yayılmasını sağlayın.
  3. Oda sıcaklığında ılınmaya bırakın. Buzdolabına alıp katılaşıncaya kadar bekletin.
  4. Jöleyi 3 kaşık sıcak suya ilave edip eriyinceye kadar karıştırın. Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın.
  5. Sarıları toz şekerle ayrı bir kâsede çırpıp peyniri ve kremayı ekleyin. Jöleyi, peynirli karışıma ilave edip düzgün bir krema kıvamında oluncaya kadar karıştırın.
  6. Karışımı kalıptaki pirincin üzerine yayın. Buzdolabında 5-6 saat bekletin. Mandalinaları soyup dilimlere ayırın.
  7. Her dilimi ortadan ikiye kesip inceltin. Pastanın üzerini mandalina ve nar ile süsleyin. Dilimleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Meyveli Tatlı Tarifleri Davet Yemekleri Pasta Tarifleri Çay Saati Tarifleri Peynirli Tarifler

Benzer Tarifler

Havyarlı fava
Kavun sorbe
Kabak çiçeği tempura
Ahtapot yahni
Domates carpaccio
Karides kokteyl