Lezzet
yemek tarifleri arasında en çok ilgi görenlerden biri.
Kerevizleri soyup ortadan ikiye kesin ve iç kısımlarını hafifçe oyun. Kararmaması için limonlu suda bekletin. Domatesleri halka şeklinde kesin. Soğanları soyun.
Ekmek içini ılık suda yumuşatıp ufalayın. Sarımsakları soyup ezin. Kıymayı çukur bir kaba alın. Ekmek içi, sarımsak, peynir, köfte baharı ve tuzu ilave edip yoğurun. Hazırladığınız köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayarak iyice yassılaştırın.
Kerevizleri düz tabanlı bir tencereye yan yana dizin. Her birinin üzerine sırasıyla köfte, domates ve soğan ilave edip kürdanla sabitleştirin. Bezelye ve kalan soğanları kerevizlerin etrafına ilave edin. Margarin, sıcak su ve tuzu ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak 25-30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.