Köfteli Enginar Kebabı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Köfteli Enginar Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Köfte için

Köfteli Enginar Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Enginarları temizleyip kararmamaları için limonlu suda bekletin. 4 domatesi soyup rendeleyin. Kalan domatesi halka şeklinde dilimleyin. Sivribiberleri temizleyip doğrayın. Soğanları ve maydanozu temizleyip kıyın. Ekmek içini ılık suda yumuşatıp elinizle sıkarak ufalayın.

Köfte için kıyma, ekmek içi, soğan, maydanoz, kimyon, tuz ve karabiberi çukur bir kaba alıp yoğurun. Yarım limon iriliğinde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak şekillendirin. Fırın ızgarasında hafif kızartın.

Ayçiçeği yağını tavada ısıtıp domatesleri ve sivribiberleri soteleyin. Bir tutam tuzla tatlandırın. Salçaları ekleyip karıştırın. Koyu salça kıvamına gelene kadar pişirin.

Süzülmüş enginarların yarısını fırın kabına dizip üzerlerine halka domatesleri ve köfteleri yerleştirin. Domatesli sosun yarısını ve sıcak suyu ekleyip kalıbın üzerini yağlı kağıt ile kapatın.

180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Yağlı kağıdı çıkarıp boş enginarları köftelerin üzerine kapatın. Kalan sosu üzerlerine gezdirip 5 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Havyarlı fava
Kavun sorbe
Kabak çiçeği tempura
Ahtapot yahni
Domates carpaccio
Karides kokteyl