Karalahanalı Tavuk Dolma
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Karalahanalı Tavuk Dolma Tarifi İçin

Malzemeler

Tavuğun üzerine sürmek için:

Karalahanalı Tavuk Dolma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Karalahanaları temizleyip ince şerit şeklinde kıyın. Soğanları soyup zar şeklinde doğrayın. 
  2. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı ekleyin ve soteleyin. Karalahanayı ekleyip karıştırarak 5-6 dakika pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Peyniri ilave edip karıştırın.
  3. Keskin bir bıçağın ucuyla tavuk butlarının geniş kısmındaki kemiği çıkartıp, derin bir boşluk açın.
  4. Tavuğun üzerine sürmek için yoğurt, domates salçası, sıvıyağ, karabiber ve tuzu bir kaseye alıp karıştırın. Karışımı tavuk butlarının içine ve üzerine sürün.
  5. Lahanalı karışımı tavukların içine paylaştırın. Tavuk dolmalarını fırın tepsisine yerleştirin.
  6. Kalan sos ve sıcak suyu ilave edip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. 
  7. Arada bir fırının kapağını açıp yemeğin suyundan kaşıkla alıp tavuğun üzerine gezdirin. 20-25 dakika daha pişirip sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Dolma Tarifleri Akşam Yemeği Tavuk Yemekleri Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Havyarlı fava
Kavun sorbe
Kabak çiçeği tempura
Ahtapot yahni
Domates carpaccio
Karides kokteyl