İç Pilavlı Ve Kestaneli Yılbaşı Hindisi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 2 saat
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Dünyanın birçok yerinde tüketilen hindi eti, diğer et yemeklerine göre daha az az yağ ve kolesterol içerir. Ülkemizde genellikle yılbaşı sofralarında yer alan bu besin, yüksek oranda protein içerir. Kemik hastalıkları riskini düşürmesinin yanı sıra kalp sağlığını korumasıyla da bilinir. Bağışıklık sistemini güçlendiren hindi eti, sindirimi kolaylaştırırken midenin rahatlamasını da sağlar. Yeni yıla sağlıklı bir başlangıç yapmak için, iç pilavlı ve kestaneli yılbaşı hindisi tarifine geçebiliriz.

Zengin besin değerleriyle sunulan ve hindi etiyle hazırlanan diğer tariflere hindi yemeklerinden ulaşabilirsiniz. Detaylı anlatımı ile iç pilav tarifini notlarınız arasına eklemeyi unutmayın.

İç Pilavlı Ve Kestaneli Yılbaşı Hindisi Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Sos için

İç pilav için

İç Pilavlı Ve Kestaneli Yılbaşı Hindisi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hindiyi geniş bir tencerede bol suyla, doğranmış soğan, havuç, kereviz ve defne yaprağı ile dağılmayacak şekilde 2 saat haşlayın.
  2. Hindiyi geniş bir tabağa alıp suyunu ayırın. Sos için gerekli malzemeleri bir kapta karıştırın.
  3. Haşladığınız hindinin her yerini kaplayacak şekilde üzerine ve iç kısmına sosu yayın. Sarımsakları ve birer parça tereyağını hindinin derisinin içine yerleştirin.
  4. İç pilav için, pirinci ılık suda 30 dakika bekletip yıkayın. Tencereye zar büyüklüğünde doğradığınız ciğerleri ilave edin. Dolmalık fıstıkları ekleyin.
  5. 1-2 dakika kavurduktan sonra yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin. Soğanın rengi değişmeye başlayınca pirinci ekleyin. 7-8 dakika daha kavurduktan sonra baharatları ilave edin.
  6. Hindi suyunu ekleyip 10 dakika kısık ateşte pişirin. Ocağı kapatıp demlenmeye bırakın. Fırında pişirdiğiniz kestaneleri ekleyerek hindinin içine doldurun. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kapalı şekilde 3 saat pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 15-20 dakika dinlendirin.
  7. İç pilavlı ve kestaneli hindiyi, patates köftesi ve havuç mezesi ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

İç Pilavlı ve Kestaneli Yılbaşı Hindisinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarifte kullanacağınız hindinin ortala 5 kilo olmasına ve alırken temizlenmesine dikkat edin.
  2. Hindiyi haşlamadan önce ip yardımı ile butlarını bağlayın. Böylece dağılmadan pişirebilirsiniz.
  3. Fırına atmadan önce salçalı sos ile hindinin dış kısmını marine edebilirsiniz.
  4. İç pilav da kuş üzümü, maydanoz ve ceviz kullanarak lezzetini arttırabilirsiniz.
  5. İç pilav da kuzu eti yerine, hindi veya tavuk ciğeri de kullanabilirsiniz.

1 Porsiyon İç Pilavlı ve Kestaneli Yılbaşı Hindisi Kaç Kaloridir?

İç pilavlı hindinin bir porsiyonu, yaklaşık 140 kaloridir. İçeriğinde bol miktarda demir, fosfor, magnezyum ve potasyum barındıran bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Dolma Tarifleri Hindi Yemekleri Sarma ve Dolma Tarifleri Yemek Tarifleri Yılbaşı Yemekleri Kırmızı Et Yemekleri Diğer Tarifler Davet Yemekleri

Benzer Tarifler

Havyarlı fava
Kavun sorbe
Kabak çiçeği tempura
Ahtapot yahni
Domates carpaccio
Karides kokteyl