Köfte için, ekmekleri ufalayın. Soğanları soyup rendeleyin. Kıymayı çukur bir kaba alın. Soğan, ekmek, yumurta, peynir, tuz ve köfte baharını ekleyip yoğurun.
Pilav için, pirinci yıkayıp süzün. Soğanları soyup kıyın. Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanı kavurun. Pirinç, et suyu, fıstık, üzüm, tuz, yenibahar ve karabiberi ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp peyniri ekleyin ve harmanlayın. Ilınmaya bırakın.
Köfte hamurunu büyük bir tepsinin içinde 1 cm kalınlığında olacak şekilde dikdörtgen şeklinde yayın. Kenarına pilavı ekleyip rulo şeklinde sarın. Üzerine fırça ile sıvıyağ sürüp yağlanmış tepsiye yerleştirin. Milföy hamurunu şerit ve yıldız şeklinde kesip üzerini süsleyin. Hamurun üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin ve önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Sıcak servis yapın.