Baldo pirinci ile hazırlanan iç pilav; zeytinyağlı yaprak sarma veya fırında hindi dolması gibi tariflerde kendine yer bulur. Hem sebze, hem de et yemekleri ile birlikte servis edilen bu besin, zengin besin değerlerine sahiptir. Ana malzemeleri ciğer, pirinç ve kuş üzümüdür. Genellikle yemeklerin içerisinde kullanılsa da, sade bir şekilde tüketilebilir. Malzemeleriniz hazırsa, yılbaşına özel hindi, tavuk ve dolma yaparken ihtiyaç duyacağınız iç pilav nasıl yapılır birlikte görelim:
1 Porsiyon İç Pilav Kaç Kaloridir?
İç pilavın bir porsiyonu, yaklaşık 140 kaloridir. Kan şekerini azaltma ve arttırma gibi etkileri olduğu için, küçük porsiyonlar halinde tüketilmesi önerilir.
Özel sofralarda sunabileceğiniz pilav tariflerine göz atarak, mutfağınızda yeni tatlara yer verebilirsiniz. Dilerseniz, Hatay usulü firik pilavı tarifini de notlarınız arasına ekleyebilirsiniz.
İç pilavı sade bir şekilde sunacaksanız, fırında tavuk ile birlikte servis edebilirsiniz.