İç Pilav
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Baldo pirinci ile hazırlanan iç pilav; zeytinyağlı yaprak sarma veya fırında hindi dolması gibi tariflerde kendine yer bulur. Hem sebze, hem de et yemekleri ile birlikte servis edilen bu besin, zengin besin değerlerine sahiptir. Ana malzemeleri ciğer, pirinç ve kuş üzümüdür. Genellikle yemeklerin içerisinde kullanılsa da, sade bir şekilde tüketilebilir. Malzemeleriniz hazırsa, yılbaşına özel hindi, tavuk ve dolma yaparken ihtiyaç duyacağınız iç pilav nasıl yapılır birlikte görelim:

1 Porsiyon İç Pilav Kaç Kaloridir?

İç pilavın bir porsiyonu, yaklaşık 140 kaloridir. Kan şekerini azaltma ve arttırma gibi etkileri olduğu için, küçük porsiyonlar halinde tüketilmesi önerilir.

Özel sofralarda sunabileceğiniz pilav tariflerine göz atarak, mutfağınızda yeni tatlara yer verebilirsiniz. Dilerseniz, Hatay usulü firik pilavı tarifini de notlarınız arasına ekleyebilirsiniz.

İç Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

İç Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Ciğeri tavla zarı şeklinde doğrayın. Soğanları soyup kıyın. Maydanozu temizleyip kıyın.
  2. Kuş üzümünün saplarını temizleyip yıkayın. Tereyağını tencerede eritip  soğanı ve ciğeri kavurun.
  3. Pirinci nişastası gidene kadar bol suyla yıkayıp süzün. Pembeleşen soğana ekleyip tuzla tatlandırın. Yüksek ateşte devamlı karıştırarak 10 dakika pişirin.
  4. Kuş üzümü, fıstık, et suyu, yenibahar ve karabiberi ekleyip su kaynayıncaya kadar pişirin. Kapağını kapatıp ocağı kısın ve pirinç suyunu çekene kadar pişirin.
  5. Ocaktan alıp üzerini kağıt havlu ile örtün ve 10 dakika dinlendirin ve maydanoz serpiştirin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

İç pilavı sade bir şekilde sunacaksanız, fırında tavuk ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Pirinçleri sıcak suda beklettikten sonra durulayın ve süzün.
  • İç pilavda kuzu ciğeri yerine, tavuk veya hindi ciğeri de kullanabilirsiniz.
  • Pişirme esnasında et veya tavuk suyu kullanarak yemeğin aromasını arttırabilirsiniz.
  • Pilavın tuzunu, karıştırma esnasında ekleyin ve kavurma işlemini tahta kaşık ile yapın.

Tarif Kategorileri

Davet Yemekleri Özel Günler Et Tarifleri Öğle Yemeği Pilav Tarifleri Osmanlı Mutfağı Kırmızı Et Yemekleri MasterChef Tarifleri Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Havyarlı fava
Kavun sorbe
Kabak çiçeği tempura
Ahtapot yahni
Domates carpaccio
Karides kokteyl