Bu tip
yemek tarifleri biraz dikkat gerektiriyor.
Kuzu etinin ortasını kesip cep açın. Etin içine ve dışına 1’er tutam tuz ve karabiber serpin. Maydanoz, dereotu, taze soğan ve sarımsakları temizleyip doğrayın. Ekmek, maydanoz, dereotu, sarımsak, 1 kahve fincanı zeytinyağı, limon kabuğu, tuz ve karabiberi robota alıp ezin.
Karışımı etin içine doldurup pişme esnasında açılmaması için ağız kısmını kürdanlarla tutturun. Etin üzerine fırça ile bolca zeytinyağı sürün. Kalan yağ ile fırın tepsisini yağlayın. Eti ilave edip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin.
Sebzeli garnitür için, soğanları soyup yarım ay şeklinde doğrayın. Havuçları temizleyip incecik doğrayın. Kereviz saplarını doğrayın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve havuçları soteleyin. Bezelye, bakla ve kereviz sapını ekleyip 10 dakika karıştırarak kavurun. Sıcak su, şeker ve tuzu ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Fırını söndürüp eti sıcak olarak muhafaza edin. Sebzeleri kevgirle alarak tepsideki ete ilave edin. Tereyağını tavada eritip unu kavurun ve tenceredeki sebze suyuna azar azar yedirerek ilave edin.
Hazırladığınız sosu sebzelerin üzerine gezdirin. Dilimleyip servis yapın.