Fındıkların yarısını mutfak robotunda çekerek
un haline getirin. Diğer yarısını irice kıyın. Toz
şeker ve yumurta sarılarını büyük bir kasede
mikserle çırpın. Vanilya ve sütü ilave edip tekrar
çırpın. Bu karışımı büyük bir tencereye alın,
vanilya çubuğunun içini açıp tanelerini süte sıyırın.
Orta ateşte çırpma teliyle sürekli karıştırarak
kaynatın. Fokurdayınca ocağı kapatın. Toz
jelatini ilave edip 3-4 dakika karıştırın. Jelatinin
iyice eridiğine emin olun. İçinde jelatin tane şeklinde
kaldıysa süzgeçten geçirerek süzün. Sütün
tamamen soğumasını bekleyin. Bütün fındıkları
soğuk sütün içine karıştın. Silikon kalıbın içine
bir kaşık toz şeker serpin. Süt karışımını tekrar
karıştırıp içine dökün. En az 1 gece buzdolabında
bekletin. Kalıptan ters çevirerek çıkarın ve
servis tabağına alın. Fındık ve orman meyveleri
ile süsleyerek servis yapın.