Bu özel Fatsa lokumunu, yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın...
Tereyağını oda ısısında yumuşaması için bekletin. Fındıkları küçük bir tavada hafifçe kavurun.Karbonat ve limon suyunu bir kapta karıştırın.Unu hamur yoğurma kabına eleyin.
Bir yumurtanın akını sarısından ayırıp büyük bir kaseye alın.1 yumurta,tereyağı,şeker ve fındık yağını ekleyip tahta kaşıkla ezerek karıştırın.Sütü ilave edip karıştırmaya devam edin.
Unun ortasını havuz gibi açıp yumurtalı karışımı ekleyin.Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.En son kuru üzümler ve kavrulmuş fındıkları ilave edin.Tekrar yoğurun.
Hamuru 3 eşit parçaya ayırın.Her parçayı bilek kalınlığında rulo haline getirin.6 santim uzunluğunda verev dilimler şeklinde kesin.Hamurları yağlanmış fırın tepsisine dizin.Ayırdığınız yumurta sarısını çırpıp hamurların üzerlerine sürün.Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirin.Fırından alıp ılınmaya bırakın.Sıcak veya ılık servis yapın.