Maş fasulyesi ile birlikte 3 su bardağı sıcak su ve
az miktarda tuzu tencerede kapağı açık şekilde
17-20 dakika haşlayın. Suyundan 1 yemek kaşığını
ayırarak süzün. Maş fasulyesine ilave edin. El
blenderıyla pütürlü bir püre haline getirin. Tahini
ve tuzu ekleyin. Limon suyu, zeytinyağı ve sarımsağı
bir kasede çatalla çırpın. Sosu, ezilmiş maş
fasulyesine ekleyin. Kimyonu ilave edip karıştırın.
Kırmızı soğan ve zeytinyağını tavada karıştırarak
2-3 dakika pişirin. Şekeri serpin ve 1 dakika sonra
balzamik sirkeyi ekleyin. 2 dakika daha pişirip
ocağı kapatın. Dolmalık fıstıkları küçük bir tavada,
kısık ateşte sürekli karıştırarak pembeleştirin.
Maş fasulyesini servis tabağına alın. Üzerine soğanı
yerleştirin. Zeytinyağını üzerine gezdirin ve
dolmalık fıstıklarla süsleyerek servis yapın.