Domates Carpaccio
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Carpaccio, İtalyan mutfağında etin veya deniz ürünlerinin incecik dilimlenerek servis edilen tabaklarına verilen bir isim. Ben de domatesleri aynı sistemde dilimlediğim için bu yemeğe bu ismi yakıştırdım. Yazlık büyük, tatlı ve kırmızı domateslerle yapılabilecek en kolay mezelerden bir olan bu tarif sunumu nedeniyle masanıza ayrı bir görsellik katacaktır.

Somon carpaccio tarifine de göz atın.

Domates Carpaccio Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için:

Domates Carpaccio

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Rondoda taze nane yaprakları, zeytinyağı, tuz ve kara incir sirkesini çekerek bir araya getirin. 
  2. Servis tabağına sostan 1 kaşık dökün. Tabağa incecik dilimlediğiniz domatesleri sosu da dağıtarak dizin. 
  3. Üzerine tekrar 1 yemek kaşığı sos gezdirin. 1 sıra daha domatesleri dizin ve üzerine tekrar 1 yemek kaşığı sos gezdirin. 
  4. Tabağın etrafına farklı renkli çeri domateslerden yerleştirin. Tabağın merkezine mozarella peynirini koyun ve süslemek için peynirin üstüne de sosu gezdirin ve taze biberiye dalı koyarak servis edin.

Tarif Kategorileri

Davet Yemekleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Domatesli Tarifler Pratik Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Havyarlı fava
Kavun sorbe
Kabak çiçeği tempura
Ahtapot yahni
Karides kokteyl
Türk kahveli limonata