Çilekli Güllaç
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ramazan sofralarında sık sık yer verilen güllacı, çilek ile buluşturduk ve ortaya nefis bir tarif çıktı. Hem hafifliği, hem de lezzetiyle gönülleri fetheden güllacı, yaklaşık 30-35 dakika da kolayca hazırlayabilirsiniz. Sütlü tatlılar arasında okuyucularımız tarafından çok ilgi gören çilekli güllacı, gül suyu ile tatlandırmayı unutmayın. Malzemeleriniz hazırsa, evde çilekli güllaç yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Ev yapımı cevizli güllaç tarifine göz atmayı unutmayın.

Çilekli Güllaç Tarifi İçin

Malzemeler

Çilekli Güllaç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Süt, gül suyu ve şekeri kaynatıp soğumaya bırakın. Yuvarlak bir tepsiye bir güllaç yaprağını yerleştirin. Üzerine şekerli sütten 2 kepçe aktarın.
  2. Beş güllaç yaprağını aralarına süt ilave ederek üst üste yayın. Çilekleri küçük küp doğrayıp güllacın üzerine yayın.
  3. Üzerine ince çekilmiş Antep fıstığı serpin. Kalan güllaç yapraklarını da aralarına sütlü şuruptan dökerek aynı şekilde üst üste yayın.
  4. Kalan sütlü şurubu tamamen üzerine dökün. Bir saat dinlendirdikten sonra üzerini çilek ve ince çekilmiş Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Bayram Tatlıları Sütlü Tatlılar Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Havyarlı fava
Kavun sorbe
Kabak çiçeği tempura
Ahtapot yahni
Domates carpaccio
Karides kokteyl