Çikolata Ve Kestaneli Puding
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çikolata Ve Kestaneli Puding Tarifi İçin

Malzemeler

Çikolata Ve Kestaneli Puding

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Çikolatayı benmari usulü eritin. Margarini bir kapta krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Çırpmaya devam ederken şeker, yumurta sarıları, çikolata, süt ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin. Kakao, un, kabartma tozu ve kestaneyi ilave edip karıştırın. Ayrı bir kapta yumurta aklarını iyice koyulaşıncaya kadar çırpın ve çikolatalı karışıma ekleyerek spatula ile karıştırın. Hamuru ısıya dayanıklı cam bir kalıba aktarın. Üzerini yağlı kağıt ve alüminyum folyo ile sıkıca kapatın. Yarısına kadar su doldurulmuş tepsiye yerleştirip 160 derece fırında 60-70 dakika pişirin. Fırından alıp 10 dakika beklettikten sonra üzerindeki folyoyu kaldırın. 15 dakika sonra servis tabağına ters çevirin ve meyvelerle süsleyerek servis yapın.

 

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Havyarlı fava
Kavun sorbe
Kabak çiçeği tempura
Ahtapot yahni
Domates carpaccio
Karides kokteyl