Çikolata Soslu Meyve Kup
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çikolata Soslu Meyve Kup Tarifi İçin

Malzemeler

Süslemek için:

Çikolata Soslu Meyve Kup

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Çikolatayı rendeleyin. Yarım su bardağı süt kremasını buzdolabında soğutun. Kalan süt kremasını kısık ateşte ılıtın.
  2. Ilık kremanın yarısını bir kaba alıp rendelenmiş çikolata ile karıştırın. 
  3. Kalan ılık süt kremasına, tozşeker ve yumurta sarılarını ekleyip mikserle çırpın. Kısık ateşte 3-4 dakika karıştırarak pişirin.
  4. Çikolatalı kremaya ekleyip iyice karıştırın ve soğumaya bırakın. 
  5. Armut, muz, kivi ve çilekleri temizleyip küp şeklinde doğrayın. Derin bir kaba alıp hindistancevizi rendesi ve likörü ilave edin.
  6. 30 dakika bekletin. Antep fıstığını soğuk süt kremasına ekleyip çırpın. 
  7. Meyveli karışımın yarısını servis kuplarına paylaştırın. Fıstıklı kremayı da paylaştırıp kalan meyveli karışımı ilave edin.
  8. Çikolatalı kremayı paylaştırın. Krem şanti ve fıstıkla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Muzlu Tarifler Çikolatalı Tatlı Tarifleri Sos Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Havyarlı fava
Kavun sorbe
Kabak çiçeği tempura
Ahtapot yahni
Domates carpaccio
Karides kokteyl