Cevizli Sarma Kadayıf
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Cevizli Sarma Kadayıf Tarifi İçin

Malzemeler

Süsleme için:

Cevizli Sarma Kadayıf

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Çekilmiş ceviz içine tarçın ekleyip karıştırın. Kadayıfı tutamlar halinde ayırarak 8 eşit parçaya bölün.
  2. Her parçayı çay tabağı büyüklüğünde yayıp ortalarına tarçınlı ceviz içini paylaştırın. Kadayıfları rulo yaparak sarıp yağlanmış fırın kalıbına yerleştirin. 
  3. Tereyağını eritip her kadayıf parçasının üzerine 1-2 kaşık yağ gezdirin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında kadayıflar pembeleşene kadar pişirin.
  4. Toz şekerle suyu bir tencerede kaynatın. Kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra 25 gr tereyağı ilave edin. Limon suyunu ekleyip karıştırın ve şerbeti ocaktan alın. 
  5. Kadayıfı fırından alıp sıcak şerbeti hemen üzerine gezdirin. Şerbetini çekip soğuduktan sonra kadayıf sarmalarını yarım cevizlerle süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Bayram Tatlıları Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Havyarlı fava
Kavun sorbe
Kabak çiçeği tempura
Ahtapot yahni
Domates carpaccio
Karides kokteyl