Beyaz Ve Kırmızı Lahana Kebabı
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Beyaz Ve Kırmızı Lahana Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Beyaz Ve Kırmızı Lahana Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Beyaz lahanayı temizleyip yapraklarını ayırın. Damarlı kısımlarını kesip tuzlu kaynar suda yumuşayana kadar 2-3 dakika haşlayın ve süzün. 
  2. Soğanları ve sivribiberleri temizleyip kıyın. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Eti zar şeklinde doğrayın.
  3. Tencerede 2 kaşık sıvıyağı kızdırıp soğan ve eti soteleyin. Sivribiber, kırmızı lahana, domates, bir tutam tuz ve karabiberi ilave edip et ve lahana yumuşayıncaya kadar pişirin.
  4. Lahana yapraklarını yağlanmış küçük bir cam kasenin içine kenarları dışa taşacak şekilde yerleştirin. 
  5. Orta kısmına 2 kaşık salçalı et ilave edin ve dışa sarkan kenarları içe doğru kapatıp üzerine hafifçe bastırın.
  6. Cam kaseyi fırın tepsisine ters çevirin. Malzeme bitene kadar işlemi aynı şekilde uygulayın.
  7. Salça, sıcak su ve kalan sıvıyağı bir kapta karıştırıp lahanaların üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Akşam Yemeği Kebap Tarifleri

Benzer Tarifler

Havyarlı fava
Kavun sorbe
Kabak çiçeği tempura
Ahtapot yahni
Domates carpaccio
Karides kokteyl