Lezzet
yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda.
Pirinci 20 dakika ılık tuzlu suda bekletin. Üzümleri de ayrı bir kasede ılık suyun içinde bekletin. İç baklaları bıçağın ucuyla çizip üzerine tuz serpiştirin. 10 dakika bekletip hafifçe ovalayarak kabuklarını çıkartın. Soğanı soyup zardan ufak doğrayın. Pirinci akan suyun altında yıkayıp suyunu süzdürün.
Tencerede zeytinyağını ısıtın. Soğanı ekleyip karıştırarak pembeleştirin. Pirinçleri ilave edip yaklaşık 10 dakika kısık ateşte kavurun. Baklaları ekleyip 2 dakika daha karıştırarak kavurmaya devam edin. Dereotunu, suyu süzülmüş üzümleri, tuzu ve 4 su bardağı sıcak suyu ekleyp hepsini birlikte karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.