Lezzet
yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda.
Sıvıyağ, yumurta, ılık su, tuz ve unu bir kaba alıp karıştırın. Pürüzsüz bir hamur elde edip 20 dakika dinlendirin. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alıp merdaneyle yufka büyüklüğünde açın. Oda sıcaklığında beklemiş 125 gr margarini hamurun üzerine elinizle sürün. (Ekmeğin üzerine yağ sürer gibi). Yufkayı bohça şeklinde katlayıp üzerini örterek buzdolabında 20 dakika daha dinlendirin. Yeniden merdaneyle yufka büyüklüğünde açın. Kalan yağı üzerine sürüp katlayın. Buzdolabında 20 dakika daha bekletin. Tezgahın üzerine un serperek hamuru yufka büyüklüğünde yarım santim kalınlığında açın. Yaprak şeklindeki kalıplarla kesip üzerlerine yumurta sarısını fırçayla sürün ve çörekotu serpiştirin. 10 dakika önceden 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirip fırından çıkarın.
Harcı için, krem peynirle kıyılmış dereotunu bir kaba alıp karıştırın. Yapraklardan birini alıp bir tatlı kaşığı harç sürüp ikinci yaprakla üzerini kapatın. Bütün yaprak hamurlar için aynı işlemi tekrarlayın. Servis tabağına alıp servis yapın.