Ananaslı Muhallebi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ananaslı Muhallebi Tarifi İçin

Malzemeler

Süsleme için:

6 dondurulmuş vişne

Ananaslı Muhallebi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sütü tencereye alın. Yumurtaları, un ve şekeri ekleyip tel çırpıcı ile iyice karıştırın.
  2. Sürekli karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Vanilyayı ekleyip tencereyi ocaktan alın.
  3. Jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Muhallebiyi ayaklı 6 cam servis kâsesine, üzerinde 2 parmak kalacak şekilde paylaştırın.
  4. Soğuyunca buzdolabına alıp donuncaya kadar bekletin. Kâseleri dolaptan alıp üzerlerine 2 parmak kalınlığında olacak şekilde jöleyi ilave edin ve birer ananas dilimi yerleştirin.
  5. Ananas dilimlerinin ortasına 1'er tane vişne yerleştirip buzdolabında donuncaya kadar bekletin. Soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.
    Dilerseniz, sakızlı muhallebisi tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Havyarlı fava
Kavun sorbe
Kabak çiçeği tempura
Ahtapot yahni
Domates carpaccio
Karides kokteyl