Hamur için
İç malzeme için
Lezzet yemek tarifleri arasında en çok ilgi görenlerden biri...
Hamur için, unu hamur yoğurma kabına eleyin.Ortasını havuz gibi açıp oda ısısında yumuşatılmış ve küp şeklinde kesilmiş tereyağı, su, bir tutam tuz ve yumurta sarılarını ilave edip yoğurun.Hamuru top şeklinde sarıp buzdolabında 1 saat dinlendirin.
Hamuru yağlanmış kiş kalıbına yayın.Hamurun pişerken çok fazla kabarmaması için birkaç yerinden kürdanla delikler açın.15 dakika pişirin.
İç malzeme için krema ve yumurtayı bir kasede çırpın.Küp şeklinde doğranmış beyaz peynir,zeytin ve fesleğeni ilave edip karıştırın.
Peynirli karışımı hamurun üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirin.Fırından alıp ılınmaya bırakın.Kurutulmuş domateslerle süsleyip servis yapın.