Tuzlu Kalp Kek
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tuzlu Kalp Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Tuzlu Kalp Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

*Dereotunu yıkayıp ince kıyın. Tulum peynirini rendeleyin. Yumurtaları mikserin yüksek ayarında 10 dakika çırpın. Süt, sıvıyağ ve tuzu ekleyip bir kaç dakika daha çırpın.

*Dereotu ve peyniri, ardından da kabartma tozu ile birlikte elenmiş unu ilave edip, tahta kaşıkla iyice karıştırın.

*Yağlayıp unladığınız fırıntepsisine hazırladığınız harcı aktarın. Üzerine çörekotu serpiştirin. Keki önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin (Bu tarif için kek kalıbı kullanmayın).

*Fırından aldığınız keki ızgara teli üzerinde soğuttuktan sonra kalp şekilli kalıplarla kesip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Diğer Tarifler Çay Saati Tarifleri Tuzlu Kek Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Kek Tarifleri

Benzer Tarifler

Tereyağlı konya gevreği
Teyze çöreği
Bayat ekmek mantısı
Kıymalı bazlama
Air fryer'da pişi
Baida Roti