Susamlı Galeta
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Susamlı galeta, her öğün tüketebileceğiniz  lezzetli bir atıştırmalıktır. Un, tuz ve yağ ile hazırlanan galetanın dışı, susam ile kaplanır. Hem sade, hem de yemeklerin yanında tüketilebilir. Yapması oldukça pratik olan susamlı galeta tarifi için malzemeleriniz hazırsa tarif detayları aşağıda. 

Susama doyamayanlar için, susamlı çıtır krokan, susamlı tatlı kurabiye ve susamlı tahinli kurabiye tariflerine göz atabilirsiniz.

Susamlı Galeta Tarifi İçin

Malzemeler

Susamlı Galeta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Su ve maya hariç bütün malzemeleri bir kaba alarak yoğurun. 
  2. Su ve mayayı ayrı bir kapta çırpın. Yavaş yavaş karışıma ekleyerek yoğurmaya devam edin. 
  3. Hamuru 45 dakika kadar mayalandırmaya bırakır. 
  4. Bu sırada 2 yemek kaşığı pekmez ile 3 yemek kaşığı suyu çırpın. 
  5. Hamurdan galeta şeklinde uzun parçalar açın ve pekmezli suyu üzerine sürün. Susam gezdirdikten sonra pişirebilirsiniz.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kontrollü olarak pişirin. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Farklı Hamur İşi Tarifler Atıştırmalık Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Tuzlu Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Tereyağlı konya gevreği
Teyze çöreği
Bayat ekmek mantısı
Kıymalı bazlama
Air fryer'da pişi
Baida Roti