Sucuklu Ayçöreği
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sucuklu Ayçöreği Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Sucuklu Ayçöreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Derin bir kapta un, tuz, maya, haşlanmış ve rendelenmiş patates, yumurta ve tereyağını yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat mayalanması için bekletin. Ayçiçek yağını tavada ısıtın. Küp şeklinde doğradığınız sucuğu ekleyip soteleyin. Tavla zarı şeklinde doğradığınız biberleri ilave edin. Biberler yumuşayınca küp şeklinde doğradığınız domatesleri ekleyin. 3-4 dakika pişirdikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde bir beze alıp üzerine un serpin. Merdane yardımıyla açın. Üçgen şeklinde kesin. Kenarına soğuyan harçtan paylaştırıp geniş sigara böreği şeklinde sarın. Ay çöreği gibi kıvırıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 45 dakika mayalanmaya bırakın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Çörek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Tereyağlı konya gevreği
Teyze çöreği
Bayat ekmek mantısı
Kıymalı bazlama
Air fryer'da pişi
Baida Roti