SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Tuzlu Hamur İşi Tarifleri
Pancarlı Makarna Hamuru
Pancarlı Makarna Hamuru
Güncelleme tarihi:
24 Ağustos 2022
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
2 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Antioksidan ve lezzet deposu olan pancar ile nefis makarna tarifi.
Pancarlı Makarna Hamuru Tarifi İçin
Malzemeler
450 g sert durum buğdayı unu
100 g ince irmik (Semolina)
2 adet yumurta
2 adet yumurta sarısı
120 g pancar püresi (Fırınlanıp blender’dan geçirilmiş)
1 çay kaşığı tuz
Pancarlı Makarna Hamuru
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Unu derin bir kaba alın. İnce irmiği ekleyip harmanlayın. Ortasını açıp yumurtaları kırın.
Tuz ve pancar püresini ilave edip sert ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun.
Hamuru 2 eşit bezeye ayırıp unlanmış zeminde ince açın. Açtığınız hamurun üzerini hafif unlayarak 3 parmak kalınlığında katlayıp istediğiniz incelikte kesin. Kesilen ruloları açıp uzatın.
Hazırladığınız makarna ile harika bir ana yemek hazırlamaya ne dersiniz?
Pancar soslu spagetti
tarifine de göz atın.
Tarif Kategorileri
Diyet Yemekleri
Öğle Yemeği
Hamur İşi Tarifleri
Vejetaryen Yemekleri
Makarna Tarifleri
Benzer Tarifler
Baida Roti
Coca de recapte
Domatesli pay
Patatesli bazlama
Ege usulü otlu gözleme
Mayalı Pişi