Mekitsi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Mekitsi, Bulgaristan ve Makedonya'da popüler olan bir hamur işidir. Un ve yoğurt ile hazırlanan mekitsi, görünümü ve lezzetiyle pişiye benzer. Derin yağda pişirilen mekitsi, kahvaltıda sos ve reçellerle birlikte tüketilir. Malzemeler hazırsa, mekitsi tarifi için detaylara geçebiliriz.

Mekitsi Tarifi İçin

Malzemeler

Kızartmak için:

Mekitsi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir kaseye ılık sütü alın. Üzerine elinizle parçaladığınız yaş maya ve şekeri alarak karıştırın.
  2. Başka bir kapta yoğurt ve karbonatı karıştırın. 
  3. Unu derin bir kaba alın ve üzerine tuz ekleyip karıştırın. Unun ortasını havuz şeklinde açın.
  4. Sırasıyla yumurta, ayçiçek yağı, yoğurtlu karışım ve sütlü maya karışımını ekleyerek hamur kıvamına gelene kadar karıştırın.
  5. Elde ettiğiniz hamuru streç film ile sararak oda sıcaklığında 40 dakika bekletin.
  6. Hamur kabardıktan sonra tavaya yağ alın ve kızdırın. Elinize sıvı yağ sürün ve hamurdan parçalar kopartın. 
  7. Hamura elinizle şekil verin ve derin yağda arkalı önlü bir şekilde kızartın. 
  8. Tüm hamura aynı işlemi yaptıktan sonra, mekitsileri servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Yaş maya yerine 1,5 çay kaşığı kuru maya da kullanabilirsiniz.
  • Hamurun mayalanması için en az 30 dakika bekleyin.
  • Hamura şekil verebilmek için, elinizi yağlayın. Aksi takdirde hamur her tarafa yapışır ve şekil vermesi zorlaşır.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Kızartma Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Tereyağlı konya gevreği
Teyze çöreği
Bayat ekmek mantısı
Kıymalı bazlama
Air fryer'da pişi
Baida Roti