Mayalı Pişi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kahvaltı sofralarının yıldızı haline gelen pişinin 2 farklı çeşidi vardır. Mayasız pişi adı, maya yerine kabartma tozuyla yapılır. Mayalı pişiye göre daha hafif ve çıtır bir tada sahiptir. Diğer çeşit ise, maya ile yapılır Daha kabarık ve pofuduk olan mayalı pişi, hem doyurucu, hem de lezzetli bir kahvaltılık olarak sunabilir. Malzemeler hazırsa, mayalı yağ çekmeyen pişi tarifi için detaylara geçebiliriz.

Mayasız pişi tarifine göz atmayı unutmayın.

1 Adet Pişi Kaç Kalori?

1 adet pişi yaklaşık olarak 244 kaloridir.

Mayalı Pişi Tarifi İçin

Malzemeler

Kızartmak için:

Mayalı Pişi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pişi hamuru için öncelikle derin bir karıştırma kabının içerisine şeker, ılık su ve yaş mayayı eriyene kadar karıştırın ve üzerini streçleyip 10 dakika dinlendirmeye bırakın. 
  2. Sürenin sonunda karışımın içerisine elemiş olduğunuz unu yavaş yavaş yedirerek karıştırın. 
  3. Tuz ekleyip unu tamamen boşaltıp güzelce karıştırın. 
  4. Pişi hamurunu tezgaha alıp yoğurmaya başlayın. 
  5. Yoğurduğunuz hamuru 10 dakika daha yoğurun ve üzerini nemli bir bez ile kapatıp dinlendirin. 
  6. Dinlendirdiğiniz mayalı hamuru tezgaha alıp eşit bezelere bölün ve üzerine un serpiştirip elinizle hafifçe bastırarak düzleştirin. 
  7. Bir şişe kapağı yardımıyla ortalarına bastırarak delikler açın. 
  8. Geniş bir tavada ayçiçek yağını kızdırın ve pişilerinizi pişirmeye başlayın.
  9. Arkalı önlü pişen pişilerinizi peçete serili servis tabağına alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Hazırladığınız pişileri peynir, salatalık ve domates dilimleri, zeytin, yumurta, ve çeşitli ezmeler ve soslarla birlikte servis edebilirsiniz.
  • Mayalı pişilerinizi çilek, vişne, kayısı gibi çeşitli reçeller ile servis edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Pişi hamurunu kızartmadan önce daha iyi mayalanması için mutlaka dinlendirmelisiniz.
  • Pişi hamurlarınızın daha güzel kızarması ve çıtır olması için kızgın yağ da pişirmelisiniz.
  • Pişirdiğiniz pişilerin üzerinin kurumaması için alüminyum folyo ile ya da bir havlu ile kapatabilirsiniz.
  • Mayalı pişileri kapaklı bir kapta bir gün kadar muhafaza edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler Kızartma Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Baida Roti
Coca de recapte
Domatesli pay
Patatesli bazlama
Ege usulü otlu gözleme
Roti Canai