Kolay Çörek Hamuru
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Akçaağaç glazürlü cevizli çörek
Susamlı ve hurmalı çörekler
Kahve glazürlü fındık düğümleri
Çikolatalı ekmek
Glazürlü tarçınlı çörek
Krem peynir glazürlü ve kuru üzümlü kıvrımlar

Kolay Çörek Hamuru Tarifi İçin

Malzemeler

Kolay Çörek Hamuru

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Süt ve tereyağını bir sos tenceresine koyup kısık ateşte, tereyağı eriyene ve süt ılınana kadar karıştırarak ısıtın.
  2. Un, toz şeker, maya ve süt karışımını hamur kancalı bir miksere koyun. Düşük hızda 5 dakika ya da hamur toparlanana kadar (Hala biraz yapışkan olmalı) karıştırın.
  3. Hamuru hafif unlanmış bir yüzeyde pürüzsüz olana kadar yoğurun.
  4. Geniş ve hafif yağlanmış bir kaseye koyup üzerini nemli mutfak havlusuyla kapatın, ılık bir yerde 1.5 saat ya da hamur iki katı olana kadar bekletin.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Çörek Tarifleri

Benzer Tarifler

Baida Roti
Coca de recapte
Domatesli pay
Patatesli bazlama
Ege usulü otlu gözleme
Mayalı Pişi