- Hamuru için, yumurta ve sütü bir kasede çırpın. Ayrı bir
karıştırma kabında mısır unu ve unu harmanlayın. Kalan
tüm malzemeyi ekleyip karıştırın. Yumurtalı karışımı ilave
edip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
- Üzerini
nemli bir bezle örtüp dinlendirin. İç harcı için yemeklik
doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında
pembeleşinceye kadar soteleyin.
- Kıymayı ilave edip
rengi dönene kadar kavurun. Kabuklarını soyup küp
doğradığınız domates, ince doğradığınız yeşil biber,
toz şeker, tuz ve baharatları ilave edip sebzeler hafif
yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Dinlenen hamurdan
küçük bezeler kopartıp bir merdane yardımıyla ince
açın. Açtığınız hamurları yağladığınız muffin kalıplarına
kenarlarını yukarı doğru bastırarak yerleştirin. İçlerine
kıymalı harçtan doldurup önceden ısıtılmış 180 derece
fırında 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yemeklerin yanında sade bir şekilde servis edilen mısır ekmeği tarifine göz atmayı unutmayın.