Gürze Mantısı
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Türk mutfağının en sevilen lezzetleri arasında yer alan mantı, Azerbaycan mutfağında da sık sık tüketilir. Azeri mantısı olarak bilinen gürze, Kayseri mantısı ile hemen hemen aynı şekilde hazırlanır. Ancak hamura bohça şekli vermek yerine daha geniş bir şekilde açılır. İç harcı doldurulduktan sonra, hamur kapatılır ve haşlanır. Sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edilir. Malzemeler hazırsa, Azerbaycan mantısı olarak bilinen gürze nasıl yapılır birlikte görelim.

Azeri mutfağından narnumru, badambura ve karabağ ketesi tariflerine de göz atabilirsiniz. 

Gürze Mantısı Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

İç harcı için:

Sosu için:

Gürze Mantısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İç harcı için; Soğanları rendeleyin ve bir kaseye koyun.
  2. Üzerine kıyma ve baharatları ekleyerek elinizle yoğurun. Hamuru hazırlarken, iç harcı serin bir yerde muhafaza edin.
  3. Hamuru için; Unu eleyerek bir kaba alın. Üzerine tuz ve yumurtayı ekleyin. Ardından suyu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun.
  4. Ele yapışmayacak kıvam elde edene kadar hamuru yoğurun. Hamurun üzerini streçleyin ve 15 dakika dinlendirin.
  5. Daha sonra hamuru iki parçaya ayırın ve unlanmış mutfak tezgahında hamuru açın.
  6. Açtığınız hamura su bardağının ağız kısmıyla bastırarak yuvarlak şekiller oluşturun.
  7. Yuvarlak hamurların orta kısmına iç harç koyun ve güzel bir şekilde sarın.
  8. Tencerede su kaynatın. Mantıları hazırladıktan sonra kaynar suda 15 dakika haşlayın.
  9. Bu esnada sosu hazırlayın. Küçük sos tavasında tereyağı eritin. İçerisine 1 tatlı kaşığı pul biber ekleyin.
  10. Mantılar piştikten sonra kevgirle suyunu süzerek servis tabağına alın. Üzerinde sarımsaklı yoğurt gezdirin.
  11. Yoğurdun üzerinde ise pul biberli sosu gezdirerek servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Mantı Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler

Benzer Tarifler

Baida Roti
Coca de recapte
Domatesli pay
Patatesli bazlama
Ege usulü otlu gözleme
Mayalı Pişi