Etli Ekmek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Türk mutfağının önemli lezzetlerinden biri olan etli ekmek pideyi andırsa da ince hamuru ve hafifliği ile herkesin bayıldığı bir tattır. Sevgili Hülya Çeşme sayesinde artık etli ekmeği evimizde yapıyoruz. Hazır mısınız?

Dip not: Konya’nın sembolüdür ve zırhta çekilen etli ekmeğin ismi “bıçak arası”, peynir ilaveli olanı da “Mevlana” olarak adlandırılır. Coğrafi işaretli tescili de yine Konya’ya aittir.

Konya usulü etli ekmek tarifine de göz atın.

Etli Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

Üzeri için:

Etli Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Püf Noktası
  • Hamuru el yakmayacak sıcaklıkta su ile yoğurmalısınız.
  • Pide hamurunun iyice dinlenmesi ve ılık bir ortamda mayalanması gerekir.
  • Oda ısısında dinlendirdiğiniz hamuru olabildiğince ince ve uzun şekillerde açmaya özen gösterin.
  • Diğer pidelerin aksine, kenarlarını katlamadan düz bırakmalısınız.
  • Kullandığınız kıymanın yağlı olması önemlidir.
  • Harcın içine de yağ eklemeye özen gösterin. Böylelikle etli ekmek pişerken kıymanın toplanmasını önlemiş olursunuz.
  • Fırından çıkan pidelerin yumuşak olması için üzerlerini ince ve temiz bir bezle örtün.
  • İnce bir hamur olduğu için etli ekmeklerin pişme süresi kullandığınız fırın tipine göre değişiklik gösterebilir. Pişirirken çok kurutmamaya dikkat edin.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Ekmek Tarifleri Yöresel Tarifler İç Anadolu Yemekleri Hamur İşi Tarifleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Tereyağlı konya gevreği
Teyze çöreği
Bayat ekmek mantısı
Kıymalı bazlama
Air fryer'da pişi
Baida Roti