Züngül
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kilis mutfağıyla özdeşleşen züngül tatlısı, misafirliğe gittiğiniz hemen her evde rastlayabileceğiniz bir tatlıdır. Üzüm pestilinin unlu ve yumurtalı harca batırılıp kızartılmasıyla hazırlanan bu tatlı, fıstık ya da ceviz serpilerek servis edilir. Malzemeler hazırsa, Kilis usulü züngül tarifine geçebiliriz.

Kilis mutfağının meşhur lezzeti olan cennet çamuru tarifine de mutlaka göz atın.

Züngül Tarifi İçin

Malzemeler

Kızartmak için;

Züngül

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yumurta, un, su, kabartma tozu ve tarçın bir kapta çırpılır. 
  2. Kare kesilen pestiller karışıma bulanarak kızgın zeytinyağında kızartılır.
  3. Sıcakken servis edilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Farklı Hamur İşi Tarifler Farklı Tatlı Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri Tatlı Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Rus Çöreği
Castagnole
Tikvenik
Paczki
Glutensiz Baklava
Midye baklava