Tarçınlı Ve Ballı Çörek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tarçınlı Ve Ballı Çörek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç malzeme için

Üzeri için

Tarçınlı Ve Ballı Çörek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tereyağını eritip geniş bir kaseye alın. Yumurta, süt, vanilya, şeker, tuz, limon suyu, un ve mayayı ekleyip yoğurun. Gerekirse un ilavesi yapın. Üzerini örterek 40 dakika mayalandırın. Hamuru unlanmış tezgahta merdane ile fazla inceltmeden açın. Üzerine tarçınla karıştırılmış tozşeker serpiştirin ve rulo şeklinde sıkıca sarın. Hamuru 1 parmak kalınlığında dilimlere ayırın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 180 dereceye ayarlanmış fırında 30-35 dakika pişirin. Ceviz ve balı karıştırın. Fırından çıkarır çıkarmaz çöreklerin üzerine fırça ile sürün. Soğuyunca servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Atıştırmalık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Çörek Tarifleri

Benzer Tarifler

Rus Çöreği
Castagnole
Tikvenik
Paczki
Glutensiz Baklava
Midye baklava