Tarçınlı Çörek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tarçınlı Çörek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Tarçınlı Çörek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Un, maya, şeker ve tuzu bir kapta harmanlayın. Ilık süt, yumurta ve eritilmiş tereyağını ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur için gerekirse un ilavesi yapın. Üzerini örterek 1 saat mayalandırın. Yumuşatılmış tereyağı, şeker, vanilya ve tarçını bir kasede iyice karıştırın. Hamuru merdane ile dikdörtgen şeklinde açın. Üzerine hazırladığınız yağlı karışımı yayın ve sıkıca rulo şeklinde sarın. Verev olarak üçgen şeklinde parçalar kesin. Her bir parçanın ortasına tahta kaşık sapı ile bastırın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 30 dakika beklettikten sonra üzerine sütlü yumurta karışımı sürün ve 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Çörek Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Rus Çöreği
Castagnole
Tikvenik
Paczki
Glutensiz Baklava
Midye baklava