Server Paşa Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bayat ekmeklerle hazırlanan server paşa tatlısı, Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşan şerbetli tatlılardan biridir. İsteğe göre kaymak veya dondurma ile sunulabilir. Özellikle kalabalık sofralarda sunulmasıyla bilinir. Malzemeleriniz hazırsa, nefis server paşa tatlısı nasıl yapılır birlikte görelim.

Okuyucularımız tarafından çok beğenilen ev yapımı etimek tatlısı ve ekmek tatlısına da göz atmayı unutmayın.

Server Paşa Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Şerbeti için:

Üzeri için:

Server Paşa Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tencerenin içine bayat ekmek içlerini küçük küpler halinde doğrayın. Üzerine sütü ekleyip 30 dakika bekletin.
  2. Bu süre sonunda sırası ile yumurtaları, toz şekeri, tereyağını, kabartma tozunu ve vanilyayı koyup mikser yardımıyla iyice çırpın.
  3. Krema kıvamına gelene kadar karıştırdıktan sonra 20x20 ebadında yağlanmış fırın tepsisine yayın. Üzerini kaşığın tersi ile düzeltin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  4. Şerbeti için toz şekeri ve suyu bir tencerede karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar kaynatın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın.
  5. Soğuması için serin bir yere alın. Fırından çıkan tatlının üzerine şerbeti gezdirerek dökün ve şerbeti çekene kadar bekletip dilimleyin. Üzerine toz Antep fıstığı serpip kaymak ile birlikte servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Şerbetli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Bayram Tatlıları

Benzer Tarifler

Rus Çöreği
Castagnole
Tikvenik
Paczki
Glutensiz Baklava
Midye baklava