Sfouf veya daha az yaygın olarak Zmita olarak da adlandırılan Fas’ın meşhur tatlılarından Sellou özellikle Ramazan ayının favorilerindendir. Uzun süre dayanabildiği için evlerde tek seferde bol miktarda yapılır. Tarçın, anason, bal ile tatlandırılan kavrulmuş un, badem ve susam ile hazırlanır. Sellou, toz halinde, süslü bir koni, kalıpla yuvarlatılmış, kare şeklinde veya tepeleme sunulabilir. Her ailenin, her şefin kendine göre farklı yorumuna açık bir tatlıdır ve yapan kişinin damak tadına göre daha toz, daha ıslak veya yapışkan bir dokuda olabilir. Malzemeler hazırsa, Elif Edes Tapan’dan iki lezzet bir arada Sellou ve Jallab tarifini sizlere sunuyoruz.
Fas usulü harira çorbası tarifine göz atmayı unutmayın.
Sellou için malzemeler
Jallab için malzemeler