Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan paskalya çöreği, özellikle İstanbul'da yaşayan hristiyanların dini bayramlarında sık sık tüketilir. Adını paskalya bayramından alan ve kutlamaların sembolü olan bu besinin karbonhidrat değeri yüksektir. Bu nedenle ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir. İsteğe göre tatlı veya tuzlu olarak sunulabilir. Genellikle içi boş olsa da, patatesli veya peynirli olarak da hazırlanabilir. Malzemeleriniz hazırsa, gerçek paskalya çöreği nasıl yapılır görelim.
Misafir ağırlarken sunabileceğiniz hamur işi tarifleri arıyorsanız, karaciğer detoksu olarak bilinen tahinli çörek tarifine göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.
Malzemeler
Üzeri için
Paskalya Çöreğinin Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Paskalya Çöreği Kaç Kaloridir?
Bir porsiyon paskalya çöreği, yaklaşık 315 kaloridir. Yağ değeri yüksek olduğu için, kilo kontrolünde olanların küçük porsiyonlarla tüketmesi tavsiye edilir.