Paskalya Çöreği
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan paskalya çöreği, özellikle İstanbul'da yaşayan hristiyanların dini bayramlarında sık sık tüketilir. Adını paskalya bayramından alan ve kutlamaların sembolü olan bu besinin karbonhidrat değeri yüksektir. Bu nedenle ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir. İsteğe göre tatlı veya tuzlu olarak sunulabilir. Genellikle içi boş olsa da, patatesli veya peynirli olarak da hazırlanabilir. Malzemeleriniz hazırsa, gerçek paskalya çöreği nasıl yapılır görelim.

Misafir ağırlarken sunabileceğiniz hamur işi tarifleri arıyorsanız, karaciğer detoksu olarak bilinen tahinli çörek tarifine göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.

Paskalya Çöreği Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Paskalya Çöreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mayayı ılık su ve süt karışımına ekleyip eritin. Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın.
  2. Mayalı karışım, şeker, tuz, yumurtalar, eritilmiş tereyağı ve mahlebi ekleyip karıştırın.
  3. Malzemeler özleşip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp hamur iki misli kabarana kadar mayalandırın.
  4. Hamuru üç eşit parçaya bölün. 20 cm uzunluğunda rulo hamurlar hazırlayın. Bir ucundan birbirine yapıştırıp saç örgüsü şeklinde örün ve diğer uçlarını birleştirin.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürüp file fındık serpin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin.
  6. Paskalya çöreğini, yanına çok yakışan muzlu kek ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Paskalya Çöreğinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarife başlamadan önce tereyağı ve yumurtayı oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Bu sayede diğer malzemelerle daha kolay harmanlanacaktır.
  2. Çöreğin pofuduk olması için, bir çay kaşığı kabartma tozu ve karbonat ilave edebilirsiniz.
  3. Kıvamı yumuşak olursa, un takviyesi yaparak şekil verebilirsiniz.
  4. Hamuru hazırladıktan sonra, 20 dakika daha dinlendirin.
  5. Dilerseniz, şeklini değiştirerek sosis ve salam gibi malzemelerle süsleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Paskalya Çöreği Kaç Kaloridir?

Bir porsiyon paskalya çöreği, yaklaşık 315 kaloridir. Yağ değeri yüksek olduğu için, kilo kontrolünde olanların küçük porsiyonlarla tüketmesi tavsiye edilir.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tatlı Atıştırmalık Tarifler Atıştırmalık Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Çörek Tarifleri

Benzer Tarifler

Rus Çöreği
Castagnole
Tikvenik
Paczki
Glutensiz Baklava
Midye baklava