Makroudh
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Cezayir mutfağıyla özdeşleşen makrot tatlısı, irmik ve un karışımıyla hazırlanır. Afrika mutfağının yaygın olduğu ülkelerde tüketilir. İç harcında badem ezmesi, hurma veya fındık kullanılabilir. Özellikle yemeklerden sonra çay veya kahvenin yanında servis edilmesiyle bilinir. Malzemeler hazırsa, Cezayir usulü makroudh tarifi için detaylara geçebiliriz.

Daha fazlası için Cezayir yemeklerine göz atın.

Makroudh Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için:

İç malzemesi için:

Şerbet için:

Makroudh

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur için, un, irmik, tuz, tarçın, pudra şekeri ve kabartma tozunu bir kaba alın.
  2. Üzerine sıvı yağ ve portakal suyunu ekleyip hamuru yoğurun.
  3. Ele yapışmayan bir hamur elde ettiğinizde üzerini kapatarak 30 dakika dinlendirin.
  4. İç harç için, bademi bir kaseye alın ve üzerine bal ve tarçın ekleyerek karıştırın.
  5. Hazırladığınız hamuru tezgahı unladıktan sonra açık ve dikdörtgen olacak şekilde kesin.
  6. Hamurun uzun kenarına iç harç koyun ve rulo şeklinde sarın. Ruloları 3 cm genişliğinde dilimleyin.
  7. Avuç içinizle hafifçe bastırarak şekil verin ve bu işlemi tüm hamur bitene kadar tekrarlayın.
  8. Hazırladığınız makroudhları önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında altın rengine dönene kadar, yaklaşık 25 dakika, pişirin.
  9. Şerbet için, tencereye bal ve suyu alıp karıştırın. Kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın.
  10. Fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine şerbet dökün ve 20 dakika çekmeleri için bekleyin.
  11. Tatlınız soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Dışına susam serpiştirerek servis edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Tatlı Hamur İşi Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Rus Çöreği
Castagnole
Tikvenik
Paczki
Glutensiz Baklava
Midye baklava