Mahlepli Çörek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mahlepli Çörek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Mahlepli Çörek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Unu derin bir kapta toz şeker ve tuz ile karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açın. Maya, süt, ayçiçek yağı, yumurta, eritilmiş tereyağı ve suyu ilave edip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 45 dakika mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp rulo şeklinde hazırlayın. İkiye katlayın ve kıvırın. Simit şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 30 dakika mayalanmaya bırakın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Çay Saati Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Çörek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Paczki
Glutensiz Baklava
Midye baklava
Nadir dolama
Çikolatalı Baklava
Sfogliatella