Kestaneli Tatlı
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 55 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kestaneli Tatlı Tarifi İçin

Malzemeler

Kestaneli Tatlı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sütü, irmiği ve toz şekeri tencereye alıp karıştırın. Orta-kısık ateşte, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin.
  2. Haşlayıp kabuğunu soyduğunuz kestaneleri ufak parçalar halinde kesin.
  3. Muhallebi kıvamına gelince vanilini ve kestane parçacıklarının yarısını ekleyin. Birkaç dakika kaynatıp ocaktan alın.
  4. Kestaneli irmik tatlısını hafifçe su ile fırçaladığınız dikdörtgen cam bir kaba, her tarafına eşit dağılacak şekilde yayın.
  5. Kalan kestane parçacıklarını tarçın, un haline getirdiğiniz kakaolu bisküvi ve toz badem ile harmanlayıp tatlının üzerine yayın. Dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Sütlü Tatlılar Tatlı Atıştırmalık Tarifler Tatlı Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Rus Çöreği
Castagnole
Tikvenik
Paczki
Glutensiz Baklava
Midye baklava