Karamelli Çörek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Karamelli Çörek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Karamelli Çörek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Un ve maya hariç hamur için gerekli malzemeleri derin bir kapta karıştırın. Üzerine maya ve aldığı kadar unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek 45 dakika mayalanmaya bırakın. Hamuru ikiye bölüp üzerine un serperek dikdörtgen kalıp büyüklüğünde açın. İç harcı için gerekli malzemeleri derin bir kapta karıştırın. Malzemenin yarısını açtığınız hamurun üzerine yayın. Rulo şeklinde sarın ve 1 parmak kalınlığında dilimleyin. Kalan diğer hamura da aynı işlemi uygulayın. Esmer şekeri tavaya ekleyip kahverengi oluncaya kadar eritin. Kremayı ekleyip karıştırın ve karamel sos kıvamını elde edin. Dikdörtgen fırın kabına yağlı kağıt serin ve üzerine karamel sosunu döküp yayın. Dilimlediğiniz çörekleri karamel sosun üzerine yan yana dizin. 20 dakika daha mayalanmaya bırakın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Ilınınca servis tabağına ters çevirin. Üzerine file antep fıstığı serpin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Çörek Tarifleri

Benzer Tarifler

Rus Çöreği
Castagnole
Tikvenik
Paczki
Glutensiz Baklava
Midye baklava