Ispanak Kekli Baklava
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ispanak Kekli Baklava Tarifi İçin

Malzemeler

Keki için

Ispanak Kekli Baklava

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

@sedadanlezzetler
134 bin takipçi
Seda Gönültaş

  1. Öncelikle şerbetini hazırlayın. Şerbeti için su ve toz şekeri bir tencereye alın. Toz şeker eriyip kaynayıncaya kadar pişirin. Üzeri köpürüp iyice kaynayınca limonu sıkın ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
  2. Baklavanın keki için; ıspanağı rondoya alıp üzerine yarım bardak kadar su koyun ve püre haline gelene kadar iyice çekin. Bir karıştırma kabında yumurtaları ve toz şekeri çırpın. Ceviz içini, ıspanak püresini, kabartma tozunu ve unu ekleyip iyice çırpın. Kek harcını bir kenarda bekletin.
  3. Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın ve 2 kat baklava yufkasını serin. Üzerini tereyağı- sıvı yağ karışımı ile yağlayın ve yeniden 2 kat yufka serin. Bu şekilde ikişer kat olacak şekilde 8 yufkayı alta serin. Üzerine kek harcını dökün.
  4. Kalan baklava yufkalarını da aynı şekilde, yine ikişer ikişer aralara yağ sürerek dizin. Daha sonra istediğiniz şekilde dilimleyin. En üste yağın kalanını dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Fırından alın ve ilk sıcaklığı çıkana kadar, 5-10 dakika bekletin. Üzerine soğuk şerbeti gezdirin ve şerbetini iyice çektikten sonra servis yapın.

Cevizli ve fıstıklı baklava tarifi için tıklayın

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Tatlı Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Ispanaklı Tarifler Kek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Rus Çöreği
Castagnole
Tikvenik
Paczki
Glutensiz Baklava
Midye baklava