İrmikli Ve Armutlu Pratik Tatlı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İrmikli ve armutlu pratik tatlı tarifi nasıl yapılır görelim.

İrmikli Ve Armutlu Pratik Tatlı Tarifi İçin

Malzemeler

İçi için:

Üzeri için:

İrmikli Ve Armutlu Pratik Tatlı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İrmiği, elenmiş unu, pudra şekerini ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayın. Karışımı üç ayrı kaba paylaştırın.
  2. Armutları kabuğuyla birlikte rendeleyin. Tarçın ekleyip harmanlayın. Yağlanmış yuvarlak kelepçeli kalıba (22 cm çapında) önce unlu karışımın üçte birini yayın.
  3. Üzerine tarçınlı armutlu karışımın yarısını yayın. Üzerine bir kat daha unlu karışım ve armutlu karışımdan aynı şekilde yayın. En son unlu karışımı yayın.
  4. Üzerine küçük parçalar halinde doğradığınız tereyağı serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Fırından alın ve soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tatlı Tarifleri Tart Tarifleri Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Paczki
Glutensiz Baklava
Midye baklava
Nadir dolama
Çikolatalı Baklava
Sfogliatella