Haşhaşlı Çörek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tadı damağınızda kalacak ve her lokmayı keyifle çay eşliğinde tüketebileceğiniz haşhaşlı çörekler fırından çıkar çıkmaz mis gibi kokusuyla iştah açar. Kokusu buralara kadar geldi, hemen malzemeleri alıp yapımına başlayalım.

Tatlı hamur işi tariflerine göz atabilirsiniz.

1 porsiyon haşhaşlı çörek kaç kalori?

1 porsiton haşhaşlı çörek 400 kalori

Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için;

Üzeri için;

Haşhaşlı Çörek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sütü ve sıvı yağı bir kaba alın. Üzerine şekeri ve mayayı ekleyip karıştırın.
  2. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerine streç film veya nemli bir bez örtüp 1 saat kadar dinlendirin.
  3. Karışım iki misli kabarınca tekrar yoğurun.
  4.  Hamuru oklavayla 4-5 mm kalınlığında açıp üzerine haşhaş ezmesini sürüp şeker serpin ve rulo şeklinde sarın.
  5.  Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin.
  6.  İki parmak kalınlığında dilimlere ayırıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 
  7. 170 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. 
  8. Fırından çıkan haşhaşlı çörekler servise hazır, soğumadan ılık servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
  Servis Önerisi

Dilerseniz haşhaşlı çöreklerin üzerine bal veya pekmez sürerek servis edebilirsiniz.

Haşhaşlı çöreklerin içine ceviz ilave edip pişirebilirisiniz.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Çörek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Rus Çöreği
Castagnole
Tikvenik
Paczki
Glutensiz Baklava
Midye baklava