Glazürlü Tarçınlı Çörek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Glazürlü Tarçınlı Çörek Tarifi İçin

Malzemeler

Beyaz glazür için

Glazürlü Tarçınlı Çörek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Mis gibi tarçın kokulu sıcacık glazürlü tarçınlı çörekler.

  1. Bir ölçü çörek hamuru hazırlayıp mayalanmaya bırakın. Hamur beklerken toz şekeri ve tarçını küçük bir kasede karıştırın. Hamuru, unlu bir yüzeyde 60 cm x 25 cm’lik bir dikdörtgen halinde açın. Üzerine fırça yardımıyla eritilmiş tereyağını sürün. Tarçın ve toz şeker karışımını eşit bir şekilde kaplaması için eleyerek üzerine dökün. Kenarlarını keserek düzeltin.
  2. Hamuru uzunlamasına ortadan kesin. İç malzemesi ortada olacak şekilde iki parçayı birleştirin. Uzunlama, ortasından tekrar kesin. Uçlarını bastırarak yapıştırın ve iki parçayı birbirine dolayarak sarın. 
  3. Hamuru, yağladığınız 24 cm’lik bir tavanın ortasından başlayıp döndürerek büyük bir sarmal haline getirin. Streç film ile kaplayın ve 40 dakika, hamur kabarana kadar oda ısısında bekletin. Çöreğin üstüne bir mutfak fırçası ile çırpılmış yumurta sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 35-40 dakika, rengi altın sarısı olana kadar pişirin. 
  4. Beyaz glazürü yapmak için pudra şekeri ve suyu bir kasede pürüzsüz olana kadar çırpın. Çöreğin üzerine dökerek servis yapın.

Tarçınlı meyan kökü çayı

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Çörek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Rus Çöreği
Castagnole
Tikvenik
Paczki
Glutensiz Baklava
Midye baklava