Fıstıklı Vegan Baklava
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Vegan tatlı sevenleri sevindirmenin lezzetli yolunu sizlerle paylaşıyoruz. Vegan yufka ve antep fıstığıyla hazırlanan bu baklavayı, mutlaka deneyin.

Fıstıklı Vegan Baklava Tarifi İçin

Malzemeler

Fıstıklı Vegan Baklava

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tepsinin zeminini yağlayın.
  2. Üzerine 16 adet baklavalık vegan yufkayı tek tek yerleştirin ve 150 g fıstık içini dengeli bir şekilde serpin. Daha sonra üzerine 8 adet vegan yufkayı sererek, tekrar 150 g fıstık içini serpin. 
  3. Bu işlemi tekrar edin ve en son fıstık içini serptikten sonra üzerine yine 8 adet vegan yufkayı sererek istediğiniz şekilde dilimleyin.  
  4. Kalan yağı eşit oranda baklavanın üzerine kepçe yardımıyla yedirerek 10 dakika beklemeye bırakın.
  5. Tepsiyi önceden ısıtılmış ve sadece alt sıcaklık ayarı açık olan 200 derecedeki fırının orta rafına yerleştirerek yaklaşık 45 dakika süreyle kızarıncaya kadar pişirin.
  6. Şerbeti için, şeker ve suyu bir tencerede kaynayıncaya kadar karıştırın. Kaynayınca limonun suyunu sıkıp 1 dakika daha bekletin ve şerbetin altını kısarak, sıcak kalması için ocakta beklemeye bırakın.  
  7. Baklava tepsisini fırından alır almaz üzerine sıcak şerbeti kepçe yardımıyla eşit olacak şekilde verin.
  8. Oda sıcaklığına gelince servis edin.

Tarif Kategorileri

Bayram Tatlıları Diyet Tatlı Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Vegan Yemek Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Rus Çöreği
Castagnole
Tikvenik
Paczki
Glutensiz Baklava
Midye baklava