Üzerine 16 adet baklavalık vegan yufkayı tek tek yerleştirin ve 150 g fıstık içini dengeli bir şekilde serpin. Daha sonra üzerine 8 adet vegan yufkayı sererek, tekrar 150 g fıstık içini serpin.
Bu işlemi tekrar edin ve en son fıstık içini serptikten sonra üzerine yine 8 adet vegan yufkayı sererek istediğiniz şekilde dilimleyin.
Kalan yağı eşit oranda baklavanın üzerine kepçe yardımıyla yedirerek 10 dakika beklemeye bırakın.
Tepsiyi önceden ısıtılmış ve sadece alt sıcaklık ayarı açık olan 200 derecedeki fırının orta rafına yerleştirerek yaklaşık 45 dakika süreyle kızarıncaya kadar pişirin.
Şerbeti için, şeker ve suyu bir tencerede kaynayıncaya kadar karıştırın. Kaynayınca limonun suyunu sıkıp 1 dakika daha bekletin ve şerbetin altını kısarak, sıcak kalması için ocakta beklemeye bırakın.
Baklava tepsisini fırından alır almaz üzerine sıcak şerbeti kepçe yardımıyla eşit olacak şekilde verin.