Fındıklı Sarma Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fındıklı Sarma Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Fındıklı Sarma Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Toz şeker, su ve limon dilimini bir tencereye alın. Şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  2. Milföy hamurlarının 4 tanesini kenarlarından üst üste gelecek şekilde dizin. Diğer 4 tanesini de aynı şekilde üst üste dizip birleştirin. Milföy hamurlarını merdane ile ince açın.
  3. İç harcınız için; fındıkları, toz şekeri ve yumurtanın akını bir kasede karıştırın. Hazırladığınız harcın 1/3’ünü milföyün bir ucuna yayıp rulo şeklinde bir tur sarın. Bıçak yardımıyla ruloyu milföyden kesip ayırın. Elde ettiğiniz ruloyu 2 cm aralıklarla kesin. Kalan milföy hamuru ve iç harçla 2 rulo daha yapın ve aynı şekilde kesin. Tereyağı ile yağladığınız fırın tepsisine fazla boşluk bırakmadan dizin ve üzerine yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
  4. Pişen tatlınızın ilk sıcağı çıkınca üzerlerine şerbet gezdirip soğumaya bırakın. Servis sırasında her bir tatlının üzerine toz Antep fıstığı ya da Hindistan cevizi dökerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Şerbetli Tatlı Tarifleri Bayram Tatlıları Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Rus Çöreği
Castagnole
Tikvenik
Paczki
Glutensiz Baklava
Midye baklava