Diyabetik Kalburabastı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kalburabastı çok yumuşak olmayan, hafif sert ama içi ıslak ve şerbetli olması gereken bir tatlıdır. En önemli püf noktası şerbetin ısısı ile kurabiyelerin fırından çıktığı zamanki ısısının birbirine çok yakın olmasıdır. Ne kadar rafine şekersiz ve glütensiz unlarla bu tarifi hazırlamış olsak da porsiyon kontrolüne dikkat edip, diğer karbonhidratların yerine tüketmemiz gerektiğini unutmamalıyız.

Diyabetik poğaça tarifine de göz atın.

instagram.com/ayse_kadaifci

Diyabetik Kalburabastı Tarifi İçin

Malzemeler

Kurabiyesi için:

Şerbet için:

Arası için:

Diyabetik Kalburabastı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur için un ile sade yağ iyice birbirine yedirilir. Daha sonra diğer malzemeler de eklenir ve koyuca ama kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. 
  2. Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanılır. Her birinin arasına 1/4 ceviz eklenir ve oval şekil verilir. Fırında 150 derecede turboda yaklaşık 1 saat üstleri kızarana kadar pişirilir.
  3. Şerbet malzemesi bir tencereye alınır ve kaynama başladıktan sonra 15 dakika kadar orta ateşte kaynatılır. 
  4. Bu yüzden şerbeti son yarım saat içinde yapmanızı öneriyorum. Kurabiyeler fırından çıktığı zaman şerbetiniz de sıcak olmalı. Isıları birbirine çok yakın olmalı. Şerbetiniz soğuduysa ısıtabilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Şerbetli Tatlı Tarifleri Tatlı Hamur İşi Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Rus Çöreği
Castagnole
Tikvenik
Paczki
Glutensiz Baklava
Midye baklava