Çilekli Galette
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kırılgan bir yapıya sahip olan galette, Fransız ve Birleşik Krallık mutfağıyla özdeşleşmiştir. Hem tatlı, hem de tuzlu olarak sunulabilen galette, birçok mutfakta sık sık tüketilir. Ana malzemesi un ve nişasta olan galetteyi bu kez çilekli versiyonuyla sizlere sunuyoruz. Çay saatlerinde afiyetle yiyebileceğiniz çilekli galetteyi, pudra şekeri serpiştirerek de sunabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, çilekli galette yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Farklı çeşitleri olan domatesli mini galette ve kızılcıklı yaban mersinli galette tarifine de göz atmayı unutmayın.

Çilekli Galette Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

Fındık ezmesi için:

Çilekli harç için:

Çilekli Galette

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle rondonun içerisine tereyağı, un, tuz ve şekeri ekleyerek çalıştırın.
  2. Bu aşamada hamuru el değmeden hazırlamaya dikkat edin. 
  3. Mutfak tezgahına streç film serin. Toparlanan hamuru streç filmin içerisine alarak sıkıca sarın ve buzdolabında yarım saat dinlendirin.
  4. Hamur dinlenirken fındık ezmesi için; rondoya fındık, tereyağı ve şekeri ekleyerek çalıştırın.
  5. Malzemeleri güzelce karıştırdıktan sonra fındık ezmesi hazır olacaktır.
  6. Ardından çilekleri ikiye bölün. Eğer çok büyükse dörde de bölebilirsiniz.
  7. Çileğin üzerine toz şeker ve nişastayı ilave ederek streç film ile sarın ve buzdolabında bekletin.
  8. Tezgaha pişirme kağıdı alın ve üzerine dinlendirilmiş hamuru alın. Hafifçe bastırarak yuvarlak şekil verin.
  9. Üzerine tekrar pişirme kağıdı koyun ve merdane yardımıyla açın.
  10. Hamuru uygun boyuta getirdikten sonra üzerindeki pişirme kağıdını alın. Altında pişirme kağıdıyla birlikte hamuru fırın tepsisine yerleştirin.
  11. Hamurun orta kısmına fındık ezmesi sürün. Kenarlarında boşluk bırakmaya özen gösterin.
  12. Dolapta dinlendirdiğiniz çilekleri de hamurun ortasına güzelce yerleştirin.
  13. Daha sonra pişirme kaşığını yukarı kaldırarak hamurun kenarlarını ortaya doğru kapatın.
  14. Tabakta kalan çilek suyunu hamurun kenarlarına sürün. Eğer daha çıtır olmasını istiyorsanız, çırpılmış yumurta da sürebilirsiniz.
  15. Kenarlarına şeker serpiştirdikten sonra önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında, hamur kızarıncaya kadar pişirin.
  16. İsteğe göre iç harcında elma ya da şeftali de kullanabilirsiniz. Ancak elma kullanacaksanız, pişirme süresinin artacağını unutmayın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tatlı Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Rus Çöreği
Castagnole
Tikvenik
Paczki
Glutensiz Baklava
Midye baklava